previous arrow
next arrow
Slider

Ön is álmodott olyan általános iskoláról, ahol gyermeke nem félelemben tanul, helyette együttműködő, biztonságos és családias légkört biztosít?
Jó hírünk van: A MátrixSuli Alapítványi Általános Iskola megálmodta, sőt meg is valósította mindezt!…

A MátrixSuli egy barátságos, családias hangulatú iskola, elfogadó közösséggel, ahol mindenki támogatja a másikat, a tanárok pedig egyenrangú félként kezelik a diákokat. Egy tantestület, akik feszültségmentes légkört teremtenek, és olyan oktatást biztosítanak, hogy a rájuk bízott gyermekek örömmel és boldogan érkeznek az iskolába.

Alternatíva vagyunk az alapfokú oktatásban, akik lemondtak a hagyományos iskolarendszer felépítéséről. Helyette, több mint húsz éves tapasztalatot felhasználva 2019 szeptemberében a szakképzés és felnőttképzés mellett olyan általános iskolai képzést indítottunk, melyben a gyermek egyéni szükségleteire reagálunk. Indulásunk óta folyamatosan fejlődünk és fejlesztünk, hogy oktatási módszereink minél szélesebb rétegekhez eljussanak.

MI a tanulót helyezzük előtérbe és a hosszú távon is sikeres generáció felnevelésére törekszünk. A nálunk zajló oktatás meghatározója az együttműködés, a csapatmunka és a kreatív gondolkodásmód, mely elengedhetetlen a későbbi boldog, sikeres élet kialakításához. Nálunk a diákok az iskolapadon kívül is kipróbálhatják tudásukat, például a Superfly trambulinpályán, lovas oktatáson, Zoo pedagógiai foglalkozáson, íjászfoglalkozáson…..

Az órák után beszélgető klubok, kézműves tevékenységek várják az érdeklődőket.

Nem kell otthon suli után kötelezően tanulni, mi a nálunk töltött idő alatt megtanítjuk őket, hogyan kell tanulni, segítünk elsajátítani a tananyagot, figyelembe véve a teherbírást, képességeket és tehetséget. Ígérjük nincs fekete pont, mert elmaradt az esti ceruzahegyezés, helyette kompromisszumok vannak, amik mindkét fél érdekeit szolgálják.

Hisszük, hogy mindenki tehetséges valamiben és a mi feladatunk az, hogy ezt felfedezzük és a gyermek természetes tudásvágyára alapozva ideális körülményeket teremtsünk ezen képességek kibontakoztatásához.

Számunkra a szülő-diák véleménye mutatja az eredményességet és ez segít a további hatékony működésben. Intézményünkben teret engedünk a szülő-pedagógus közötti kölcsönös párbeszédnek és az iskola egészére vonatkozó kérdésekben a tantestülettel együtt hozzuk a döntéseket. Az iskolában egyre több diák tanul, akiknek tapasztalatai pozitívak.

Az elismerő gondolatok azok „Nagyon örülünk, hogy Marci ide járhat. Korábban nem akart iskolába járni már a kétségbeesés szélén álltunk és most először mondta, hogy szeret iskolába járni, Ez most először adatott meg nekünk.” –, amik a munkánkról sikert sugallnak és a továbbiakban újabb célkitűzéseket mutatnak.

Megoldás a féltő szülők és lelkes tanulók számára!