Menza

Ebéd a MátrixSuliban

”Amit az étel jelenthet: otthont, szépséget, kreativitást, tápláló szeretetet.”

Tudnivalók

Iskolánk szomszéd helyiségében 2021. november 2-án megnyílik a Másik Bolt által üzemeltetett és fenntartott KAMÉLEON MENZA – gyermekétkező.

Ételeink többségét glutén- és laktózmentesen készítjük, amennyiben nem, úgy az aznapi menü mellé külön készítünk hasonló, mentes ételt azok számára, akik ezt az ebédrendelésnél korábban jelezték felénk.

Minden más, speciális ételallergiával kapcsolatos, egyéni kérést megpróbálunk teljesíteni. Kérjük, vegye fel email-en a kapcsolatot séfünkkel!

Célunk, hogy egészséges, ízletes és tápláló ételeket biztosítsunk a gyermekeknek, előre tervezhető legyen mindenki számára az ételrendelés, ezért 4 hetes ciklusban ismétlődnek majd a táblázatban megadott tételek. Hetente ismétlődően, az egyes napokon hasonló kategóriájú ételek kerülnek az asztalra, ezzel is segíteni szeretnénk Önöket.

Hétfőnként hétindító, energetizáló napokat tartunk. Friss, fitnesz menüket tálalunk, hogy jól induljon a hét mindenki számára, tele energiával, lendülettel…

Keddenként békebeli, retró ételeket készítünk, amiket még nagyszüleink receptkönyvéből tanultunk. Megszokott ízek, nagy kedvencek várják a tanulókat.

Szerda a zöld napunk lesz, ufós napnak is hívjuk, merthogy főleg zöld ételek kerülnek terítékre, különböző főzelékek, tápláló, tartalmas levesekkel.

Csütörtök a gólyás nap. Ennek az elnevezésnek vicces története van.
Sok kisgyerek számára nincs értelme a gulyásleves szónak. Hogy értelmet, tartalmat találjanak benne, gólyás levesnek gondolják a helyes kifejezést. Ezeken a napokon különféle gulyáslevesek készülnek, ínycsiklandó tésztákkal.

Péntek a NAGY BOOM NAPJA, bundás ételekkel zárjuk a hetet, amit mindenki szeret. Akár hétvégi elvitelre is lehet rendelni belőle.

Az ebéd során megmaradt ételek elcsomagolását a jelenlegi COVID helyzetre való tekintettel nem tudjuk biztosítani.

Havi több alkalommal, a tolerancia jegyében olyan ételeket tálalunk a gyerekeknek, amelyet minden (ételallergiás is) tanuló elfogyaszthat.

Hetente egy napon, az érzékenyítés jegyében olyan svédasztallal várjuk a tanulókat, amelyen minden héten egy új ízzel, új étellel ismerkedhetnek meg a gyerekek az ebédeltetést követően. (pl.: aszalt mini kivi, articsóka, pirított mandula, humusz…)

Szeretettel, tele ötletekkel és jóakarattal, várjuk és biztatjuk a MátrixSuli tanulóit új étkezőnkben, új ételeinkkel.

„Minden étel egy történet…”

Ebéd ára: 1.000 Ft/ fő/ adag

Ebédrendelés határideje: az étkezést megelőző héten, péntek 12:00 óráig

Ebédbefizetés helye, módja: MátrixSuli iskolatitkáránál, készpénzben

Ebédlemondás módja, ideje: Az étkezést megelőző nap reggelén 9:00 óráig, email-en:
matrixsulibudapest@gmail.com

Lehetőség van jóváírást kérni, vagy az ebédet a nap folyamán elvinni. Elvitel esetén kérjük, hozzanak dobozt ha van rá lehetőségük! (Elviteles doboz ára 150 Ft)

A Kaméleon étkező séfje: Sima László
Ételallergiával vagy az ételek készítésével kapcsolatos kérdéseikkel mailben tudják felkeresni őt: simalaszlo68@gmail.com

Az ebédrendeléssel kapcsolatos további információ:

matrixsulibudapest@gmail.com
+3670 7797 407

 

A következő 28 nap ételeit tematikus bontásban tálaljuk:

Kaméleon menüsor