Ahol élmény a tanulás

Digitális kultúra

digitális kultúra

A digitális kultúra a Nemzeti alaptanterv korábbi változatában szereplő informatika tantárgyat váltotta fel, céljait tekintve használható tudás kialakítására törekszik. Megnevezésében is utal arra, hogy a digitális kompetencia összetett, túlmutat az eszközhasználaton és társadalmi vonatkozásai is jelentősek. A digitális kultúra minden tudásterületen, így projektjeinkben és tanóráinkon is megjelenik; modern iskolai tanulásunkat áthatja és rengeteg lehetőséget rejt magában.A negyedikesekkel a legutóbbi digitális kultúra órákon a QR kóddal, mint információhordozóval ismerkedtünk meg. Megbeszéltük fontosságát, hasznosságát és IKT eszközök segítségével gyakoroltuk a használatát, így már a tanórai tanulásban is alkalmazni tudjuk az információgyűjtéshez ezeket a kétdimenziós vonalkódokat. 

A világ körülöttünk teljesen megváltozott, felgyorsult. A megváltozott környezet sajátosságaihoz a Mátrix Suliban innovatív tanítási- tanulási módszerekkel alkalmazkodunk. Célunk, hogy a nálunk tanuló diákok új utakat találjanak a tanulási tartalmak elsajátításához, és inspiráljuk őket, hogy bátran keressenek saját megoldásokat az őket körülvevő problémákra. Arra törekszünk, hogy valóban használható tudás kerüljön tanulóink birtokába.Harmadikosaink a digitális kultúra tantárgy keretén belül megismerkedtek a 3D nyomtatással. Közösen kigondolták és megtervezték kabalafigurájukat, kitartóan figyelemmel kísérték a nyomtatás hosszas folyamatát, mire 12 óra elteltével elkészült a forma. Fejlesztettük ezzel térlátásukat, alkotói képességüket, tapasztalatot szereztek az innovatív technológiákkal kapcsolatban, fejlődött rendszerszemléletük és ma is élmény volt számukra a tanulás .

Jelentkezés

A MátrixSuli Általános Iskola az ország egész területéről fogad diákokat, az év során folyamatos lehetőség van beiratkozásra, átjelentkezésre a szabad férőhelyek függvényében.

Felvételi eljárásunk többlépcsős, fontos szempontunk, hogy az osztály csoportdinamikája, közössége, egysége az új tanuló által gazdagodjon, valamint a szülő elvárásai, értékrendje és az iskola pedagógiai programja összhangban legyen.

Jelentkezéshez, érdeklődéshez kérjük, töltsék ki az itt, vagy az iskola oldalán lévő jelentkezési űrlapot. Az űrlap kitöltése kapcsolatfelvételre szolgál, nem jár kötelezettséggel, a felvételi eljárásunk díjtalan. Ezt követően iskolatitkárunk felveszi Önökkel a kapcsolatot.

Részletes információkért nyissa meg az Önhöz legközelebbi iskolánk oldalát.

gyerekek