Ahol élmény a tanulás

Ahol élmény a tanulás

Hírlevél regisztráció

Hírlevél regisztráció

Gyakran ismételt kérdések

Van-e speciális pedagógiai módszer, melyhez az iskola ragaszkodik?
Abban hiszünk, hogy nincs legjobb módszer, hanem létezik az a gyermek, aki számára nekünk (szülőknek és tanítóknak együtt, közösen) kell megtalálnunk az életkori sajátosságainak, fejlettségének, képességeinek, és a teherbírásának leginkább megfelelőt. Tanáraink módszertani szabadsága pedig lehetővé teszi a személyre szabott módszerek alkalmazását.
Hogyan tevődik össze az iskola napirendje?
Minden hétköznap, 7:30-tól érkeznek a gyerekek és beszélgető körrel kezdenek.
Reggeli után tanulási idő van, az alsósoknak az osztálytanítójukkal, a felsősöknek szaktanárokkal.
A tanulási idő végéig (14 óráig) kérjük, hogy legyenek bent a gyerekek, utána a szülő szabad döntése meddig marad, milyen programon vesz részt gyermeke. Általában mindenki maradni akar, mert jók a szakkörök, szeretnek együtt lenni, és sok az állandó jellegű külső program is.
Tud-e olyan gyermek csatlakozni a csoportba, aki év közben szeretne iskolát váltani?
Igen, iskolánk ilyen szempontból átjárható és az év folyamán is fogadjuk a diákokat.
Az év közben csatlakozó diákoknak próbahéten kell részt venniük.
Az iskola utáni időben, elvárás-e a tananyaggal való foglalkozás, házi feladat írása?
Az a gyermek, aki az egész napot az intézményben tölti, nem visz haza házi feladatot. A nálunk oktató szakemberek a legjobb tudásuk szerint adják át a tananyagot, abban az órakeretben, ami a lehetőségükre áll, ebben a kis osztálylétszám is a segítségünkre van.
Van-e lehetőség nyelvet tanulni az iskolában?
Minden nap találkoznak az angol nyelvvel. A kicsik még csak “fürdőznek” benne, a nagyok már elmélyülnek. 8. év végére mindenki nyelvvizsgát tesz. Célunk, hogy sok különböző eszközzel, beszéd centrikusan, aktivitást serkentően, a mai beszélt nyelvet sajátítsák el diákjaink.
A digitális eszközök használata mennyire hangsúlyos?
A távoktatás még inkább rámutatott mennyire fontos a digitális eszközök használata, a programok ismerete. Iskolánkban folyamatosan jelen vannak a digitális eszközök, a tanmenetnek megfelelően használjuk őket, a diákok megtanulják a prezentáció készítést, az internet használatot, különböző programok ismeretét.
SNI gyerekeket fogad-e az iskola?
Csak bizonyos százalékban, amennyiben gyermeke SNI besorolással rendelkezik vegye fel velünk személyesen a kapcsolatot.
A nyári szünet ideje alatt vannak-e foglalkozások?
A tanév a rendeletben szabályozott állami tanévvel egyenlő hosszúságú. A tanulók a nyarat otthon töltik. Táborok szervezésével segítünk a szülőknek a nyári szünidőben.