Ahol élmény a tanulás

Gyakran ismételt kérdések

Abban hiszünk, hogy nincs legjobb módszer, hanem létezik az a gyermek, aki számára nekünk (szülőknek és tanítóknak együtt, közösen) kell megtalálnunk az életkori sajátosságainak, fejlettségének, képességeinek, és a teherbírásának leginkább megfelelőt. Tanáraink módszertani szabadsága pedig lehetővé teszi a személyre szabott módszerek alkalmazását.

Minden hétköznap, 7:30-tól érkeznek a gyerekek és beszélgető körrel kezdenek. Reggeli után tanulási idő van, az alsósoknak az osztálytanítójukkal, a felsősöknek szaktanárokkal. A tanulási idő végéig (14 óráig) kérjük, hogy legyenek bent a gyerekek, utána a szülő szabad döntése meddig marad, milyen programon vesz részt gyermeke. Általában mindenki maradni akar, mert jók a szakkörök, szeretnek együtt lenni, és sok az állandó jellegű külső program is.

Igen, iskolánk ilyen szempontból átjárható és az év folyamán is fogadjuk a diákokat. Az év közben csatlakozó diákoknak próbahéten kell részt venniük.

Az a gyermek, aki az egész napot az intézményben tölti, nem visz haza házi feladatot. A nálunk oktató szakemberek a legjobb tudásuk szerint adják át a tananyagot, abban az órakeretben, ami a lehetőségükre áll, ebben a kis osztálylétszám is a segítségünkre van.

Minden nap találkoznak az angol nyelvvel. A kicsik még csak “fürdőznek” benne, a nagyok már elmélyülnek. 8. év végére mindenki nyelvvizsgát tesz. Célunk, hogy sok különböző eszközzel, beszéd centrikusan, aktivitást serkentően, a mai beszélt nyelvet sajátítsák el diákjaink.

A távoktatás még inkább rámutatott mennyire fontos a digitális eszközök használata, a programok ismerete. Iskolánkban folyamatosan jelen vannak a digitális eszközök, a tanmenetnek megfelelően használjuk őket, a diákok megtanulják a prezentáció készítést, az internet használatot, különböző programok ismeretét.

Csak bizonyos százalékban, amennyiben gyermeke SNI besorolással rendelkezik, vegye fel velünk személyesen a kapcsolatot.

A tanév a rendeletben szabályozott állami tanévvel egyenlő hosszúságú. A tanulók a nyarat otthon töltik. Táborok szervezésével segítünk a szülőknek a nyári szünidőben.

A diákigazolványhoz szükséges fénykép készítése és az aláírás felvétele az OKMÁNYIRODÁBAN történik. Az Okmányiroda által kiállított adatlapot (Nemzeti egységes kártyarendszer adatlap) az iskolában kell leadni, s ezzel jelezni a diákigazolvány igénylését. Az elkészült diákigazolványok az iskolába fognak megérkezni, a tanulók ott vehetik azt át. Augusztusban elegendő intézni, az igénylést követően általában két héten belül megérkeznek.

Jelentkezés

A MátrixSuli Általános Iskola az ország egész területéről fogad diákokat, az év során folyamatos lehetőség van beiratkozásra, átjelentkezésre a szabad férőhelyek függvényében.

Felvételi eljárásunk többlépcsős, fontos szempontunk, hogy az osztály csoportdinamikája, közössége, egysége az új tanuló által gazdagodjon, valamint a szülő elvárásai, értékrendje és az iskola pedagógiai programja összhangban legyen.

Jelentkezéshez, érdeklődéshez kérjük, töltsék ki az itt, vagy az iskola oldalán lévő jelentkezési űrlapot. Az űrlap kitöltése kapcsolatfelvételre szolgál, nem jár kötelezettséggel, a felvételi eljárásunk díjtalan. Ezt követően iskolatitkárunk felveszi Önökkel a kapcsolatot.

Részletes információkért nyissa meg az Önhöz legközelebbi iskolánk oldalát.

gyerekek