Nyílt nap

Iskolára hangoló – fejlesztő, felkészítő tábor a MátrixSuliban

Típus: iskolára hangoló – fejlesztő, felkészítő tábor
Helyszín: Kecskemét belváros, MátrixSuli Általános Iskola, László Károly u. 16.
Korosztály: 5-7 év (szeptembertől első osztályba ill. nagycsoportba járó gyerekeknek)

Aggódsz a szeptemberi iskolakezdés miatt? Nem tudod, mennyire érett, felkészült a gyermeked az iskolára?

Egy hetes, napközi jellegű táborunkban felmérjük és fejlesztjük az iskolába készülő csemetéket. Gyermeked magabiztosabban várja majd a szeptemberi becsengetést, önfeledten élvezheti a nyár hátralévő részét.

Iskolára hangoló – fejlesztő, felkészítő táborunkba várjuk korlátozott létszámba az 5-7 éves – szeptembertől első osztályba ill. nagycsoportba járó gyerekeket.

 

További információk / jelentkezés:

Telefon: Farkas Dóra
06/70-637-9780

„A gyereknevelés és tanítás során az a legfontosabb, hogy egy gyerek mindig tudja, akkor is szeretik őt, ha nem tökéletes, és hogy ezen képes javítani. Ez olyan bizalom a felnőtt részéről, amit minden korú gyerek megérez. Hogy hisznek benne. Tévedhet és hibázhat.  Nem kell tökéletesnek lennie. A világ sem az.” (Tari Annamária)

 

Időpont:

2021. augusztus 2-6. – hétfőtől-péntekig 8:00-16:00 óráig

Ár:

32 000 Ft/hét, ami a fejlesztő foglalkozások árát, és a napi háromszori étkezést tartalmazza! Tartalmazza a felmérést is, ahol a gyermek nem egy egyórás felmérésen vesz részt, hanem 5 napon keresztül napi 8 óra teljes odafigyelés által, ami alapján fejlesztőnk nagyon pontos véleményt tud alkotni róla és az esetleges problémákra, eltérésekre javaslatot adni.

Véget ért a suli, kezdetét vette a vakáció. Lassan lépkedünk a kánikulába, a vidámságba, pihenésbe. A felhőtlen szórakozás mellett nem is gondolunk arra, hogy szeptemberben becsengetnek az iskolákba, mindez még távolinak tűnik. Talán páran emlékszünk arra, milyen érzés volt először átlépni az óvoda védő szárnyai után az iskola érdekes, de még ismeretlen világába.

Szeretnénk a legjobbat, legmegfelelőbbet biztosítani a gyermekeink számára, s az idő, mint döntő tényező igen fontossá válik. Törvény határozza meg, mikor köteles egy gyermek elkezdeni az iskolát. De a törvényt néha felülírja az, hogy a gyermek elég érett-e, képes-e testileg, lelkileg és szellemileg is a megfelelő teljesítményt nyújtani úgy, hogy eközben motiváltsága, vágya az iskola iránt megmaradjon.

Nézzük hát, melyek azok a jelek, amelyek megerősítenek bennünket, hogy jól döntöttünk.

A felsoroltak megfigyelésével, felmérésével hamar tisztában lehetünk gyermekünk érettségével, felkészültségével illetve, hogy miben igényel még segítséget, mely területet érdemes fejleszteni, erősíteni nála.

Leendő elsős tanító nénink, Farkas Dóra, a tábor ideje alatt végig halad ezeken a pontokon, a szülők részére összefoglalja gyermekük jelenlegi állapotát, igény esetén javaslatokat ad a jövőre.

 • Testi fejlettsége megfelelő-e: testmagassága, súlya, elkezdődött-e a fogváltás
 • Érzékszerveik: megfelelő-e a látása, hallása.
 • Elemi mozgások összerendezettsége, pontos finommozgások megléte: helyes-e a ceruzafogása, hogyan kúszott, mászott, ismeri-e a különböző járásgyakorlatokat, szökdeléseket, jó-e az egyensúlyérzéke.
 • Keresztcsatornák: Tudja-e a végtagjait külön-külön mozgatni a test bármely irányában.
 • Testséma: A gyermeknek tudatában kell lennie saját testének ismeretével.
 • Kéz-láb-fül-és szem dominancia: Jobb-és bal kéz dominanciája kialakult-e.
 • Térirányok: Tisztán tudja és érezze az irányokat. Bármilyen szituációban tudja alkalmazni.
 • Utánzás: Lemásolni azt a mintát, amit megmutatnak neki, legyen ez egy mozdulat vagy éppen egy sorminta a papíron.
 • Azonosságok, különbözőségek: Fel tudja ismerni megnevezni, hogy valami egyforma vagy különböző.
 • Beszédkészség fejlettsége: Ismernie kell anyanyelvét, helyesen használni a ragokat, toldalékokat. Egész mondatokban beszélnie.
 • Feladattudat, kudarctűrés: Szükséges a mindennapokhoz, hogy a gyermekek érezzék, feladatuk van az iskolában, lássák be, ha valamit nem jól csinálnak és javítani kell. Fontos, hogy bírják a feladatok elvégzésének terhét, tanuljanak hibáikból.

Sokat segíthet, ha olyan alkalmakat, táborokat keresünk, ami segíti a gyermekeinket testileg-lelkileg előkészíteni a szeptemberi csengetésre. Sajnos a sok online időszak miatt az óvodák nem voltak képesek minden fontos készséget átadni, nem volt elég idejük a leendő iskolások fejlesztésére.

Iskolára hangoló – fejlesztő tábor

A tábor különlegessége, hogy már nyáron bepillantást nyerhetnek a gyerekek egy igazi általános iskola mindennapjaiba, hisz sok játékos foglalkozás a leendő elsősök termében lesz.

A tábort Farkas Dóri tanító néni tartja, aki amellett, hogy nagy tapasztalattal és tudással rendelkezik, nagyon ért a gyerekek nyelvén. Nincs olyan kisgyermek, akit ne tudna elvarázsolni, akinek ne hozná meg a kedvét az iskolába járáshoz.

A tábor során a lelki ráhangolódás mellett foglalkozunk a finommotorika fejlesztéssel, írás előkészítéssel (helyes ceruzafogás, helyes testtartás), szem-kéz koordináció fejlesztéssel, matematikai és logikai képességfejlesztéssel, beszédfejlesztéssel, szókincsbővítéssel, figyelem- és memória fejlesztéssel.

Természetesen mindezt nagyon játékosan, sok dalolással, mesével, rajzolással. A gyerekek a sok fejlesztésből csak annyit érzékelnek, hogy szuperül érzik magukat, varázslatos dolgokat tudnak kipróbálni.

A közös fagyizás és játszóterezés sem fog elmaradni.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésüket várjuk a gyermekeket iskolára hangoló napközis táborunkba.

 

Bemutatkozik iskolánk

Az első osztály

Bemutatkozunk

Miért a Mátrix?
Többet nyújtani vagy mást?

Sok kérdőjel fogalmazódik meg a leendő elsősök szüleinél, ezért talán segítség az, hogy miben nyújtunk mást, mint a többi általános iskola.

Legfontosabb a kis osztálylétszám és az egyéni haladási ütem, de az van máshol is.

Ami viszont nálunk van: „Élményalapú  tanítás”

Pl. Az iskolai gyakorlókert kialakítása a famunkától (magas ágyás) a kertészeti tevékenységig minden a gyerekek keze által termelődik. Van gyakorlati oktatás, fúrás-faragás, lesz varrás, kézimunka. Horgászni, lovagolni járunk, és az iskolai mászó falat is a gyerekek építik fel.

Zene oktatás, napi angolórák és nincs házi feladat!

A tudás átadása mellett nálunk a készségek fejlesztése és a személyiség fejlesztése ugyanolyan fontos. A stresszmentes, családi légkör adja a biztos hátteret a hatékony tanuláshoz. A családok válláról levesszük az iskolai gondokat, így felszabadultabbak, boldogabbak tudnak lenni.

Osztálytanító

Bemutatkozik a tanító

Farkas Dóra

Farkas Dóra

leendő elsős tanító

„A nevelés nem csak elveken és okos taktikán múlik, mert elsősorban a lényünkkel nevelünk. A nevelés: titkos metakommunikáció. Ami jó benned és tiszta, és ami rossz és koszos, továbbadod. A gyerek remegi félelmeidet, aggódja az aggodalmaidat – de éli a nyugalmadat és derűdet is – ha valódi.” Müller Péter

2009-ben végeztem a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán Nagykőrösön tanító-hittanoktatóként, ember-és társadalom műveltségterületen. Évek alatt szereztem szakvizsgát fejlesztőpedagógia területen, ami még több lehetőséget nyújtott abban, hogy megmutassam mindenkinek, hogy öröm a tanulás.

12 éve vagyok a pályán ezalatt igazán megismerkedtem a gyermeki lélek sajátosságaival. Láttam nagyon nehéz, küzdelmes gyermeki pályát, láttam sok tehetséges, különleges képességekkel bíró tanulókat. Célom a mindennapokban az, hogy a tudásátadás mellett a lélek is gyarapodjon. Számomra elsődleges fontosságú a feltétel nélküli szeretet, aminek a segítsége nélkül talán nem is lehet igazán jól nevelni. Hiszen el kell fogadnunk, ha valaki lassabb, nehézségei akadnak vagy éppen olyan szerteágazó a gondolkodásmódja, hogy nehéz vele lépést tartani. Szeretném, ha a gyermekek személyes példámon keresztül megláthatnák azt, hogy mennyire fontos a tudás, de lélek nélkül ez kevés. Kreativitás, tehetséggondozás, problémamegoldás, értékközvetítés a pedagógiám támpillérjei.

 Jelentkezés

A jelentkezés menete leendő elsősöknek

Magániskolaként a MátrixSuliba való jelentkezés és a (többlépcsős) felvételi eljárás is egyedi!

 1. A honlapon lévő űrlapot töltsétek ki!
 2. Online, játékos foglalkozásra hívunk benneteket, ahol találkozhattok a leendő tanító nénitekkel – Zoom meeting
 3. Mellékletben csatoljatok egy jellemzést, melyben tájékoztattok bennünket  gyermeketek korábbi fejlődéséről, kórtörténetéről!
 4. Adataitokat egyeztessétek az iskolatitkárral:
  Vér Soma: info@matrixsuli.hu +36707702256
 5. Ezután személyesen veszi fel veletek a kapcsolatot a MátrixSuli vezetője, Józanné Sipos Etelka
 6. A regisztrációs díj befizetését követően szerződéskötés az iskolával.Fizessetek be 30.000 Ft regisztrációs díjat az iskola Alapítványának számlájára:
  Kreatív Tanulási Alapítvány
  Fókusz Takaréknál vezetett számla
  52800038-13000804 számú számlaszámra.
 7. Az iskola titkársága vállalja a beiratkozással kapcsolatos minden dokumentáció kitöltését, lekérését.
 8. Hivatalosan is értesítünk Benneteket, hogy gyermeketek felvételt nyert és beiratkozása megtörtént a MátrixSuliba.
Szeretnénk, hogy örömben élhesse meg minden gyermek és szülő a szeptemberi iskolakezdést!
Iskolai beiratkozással kapcsolatos további információ.
+36707702256

 

Fizetendő alapítványi hozzájárulás mértéke a 2020/2021-es tanévre:

Havi fizetés esetén (12 hónapon át): 90.000Ft /hó

A hozzájárulás fedezi épületeink fenntartási és fejlesztési költségeit, pedagógusaink és egyéb munkatársaink fizetését, a napi nyelvórákat, egyes szakköröket, tankönyvek árát. A hozzájárulás mérékét a beirtkozástól számított két éven belül nem emeljük.

Nem tartalmazza az étkezések és kirándulások önköltségi árát.

8 + 15 =

Beiratkozás

Információk

Beiratkozás: folyamatos

A felvett tanulóinknak emailben küldjük a kitöltendő űrlapot.