Bemutatkozik iskolánk

Nyílt nap

Iskolakopogtató

Kedves Gyerekek és Szülők!

A tervezett kincskeresős nyílt napunkat – a COVID helyzet miatt – el kell halasztanunk. 😔
Helyette Dóri néni videó üzenetet küld a szülőknek és a gyerekeknek.
Az első videóban Dóri néni a szülőkhöz szól, a második videóban pedig a gyerekeknek olvas fel egy mesét.
Az első osztály

Bemutatkozunk

Miért a Mátrix?
Többet nyújtani vagy mást?

Sok kérdőjel fogalmazódik meg a leendő elsősök szüleinél, ezért talán segítség az, hogy miben nyújtunk mást, mint a többi általános iskola.

Legfontosabb a kis osztálylétszám és az egyéni haladási ütem, de az van máshol is.

Ami viszont nálunk van: „Élményalapú  tanítás”

Pl. Az iskolai gyakorlókert kialakítása a famunkától (magas ágyás) a kertészeti tevékenységig minden a gyerekek keze által termelődik. Van gyakorlati oktatás, fúrás-faragás, lesz varrás, kézimunka. Horgászni, lovagolni járunk, és az iskolai mászó falat is a gyerekek építik fel.

Zene oktatás, napi angolórák és nincs házi feladat!

A tudás átadása mellett nálunk a készségek fejlesztése és a személyiség fejlesztése ugyanolyan fontos. A stresszmentes, családi légkör adja a biztos hátteret a hatékony tanuláshoz. A családok válláról levesszük az iskolai gondokat, így felszabadultabbak, boldogabbak tudnak lenni.

Osztálytanító

Bemutatkozik a tanító

Farkas Dóra

Farkas Dóra

leendő elsős tanító

„A nevelés nem csak elveken és okos taktikán múlik, mert elsősorban a lényünkkel nevelünk. A nevelés: titkos metakommunikáció. Ami jó benned és tiszta, és ami rossz és koszos, továbbadod. A gyerek remegi félelmeidet, aggódja az aggodalmaidat – de éli a nyugalmadat és derűdet is – ha valódi.” Müller Péter

2009-ben végeztem a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán Nagykőrösön tanító-hittanoktatóként, ember-és társadalom műveltségterületen. Évek alatt szereztem szakvizsgát fejlesztőpedagógia területen, ami még több lehetőséget nyújtott abban, hogy megmutassam mindenkinek, hogy öröm a tanulás.

12 éve vagyok a pályán ezalatt igazán megismerkedtem a gyermeki lélek sajátosságaival. Láttam nagyon nehéz, küzdelmes gyermeki pályát, láttam sok tehetséges, különleges képességekkel bíró tanulókat. Célom a mindennapokban az, hogy a tudásátadás mellett a lélek is gyarapodjon. Számomra elsődleges fontosságú a feltétel nélküli szeretet, aminek a segítsége nélkül talán nem is lehet igazán jól nevelni. Hiszen el kell fogadnunk, ha valaki lassabb, nehézségei akadnak vagy éppen olyan szerteágazó a gondolkodásmódja, hogy nehéz vele lépést tartani. Szeretném, ha a gyermekek személyes példámon keresztül megláthatnák azt, hogy mennyire fontos a tudás, de lélek nélkül ez kevés. Kreativitás, tehetséggondozás, problémamegoldás, értékközvetítés a pedagógiám támpillérjei.

 Jelentkezés

A jelentkezés menete leendő elsősöknek

Magániskolaként a MátrixSuliba való jelentkezés és a (többlépcsős) felvételi eljárás is egyedi!

Egész évben nyitott a lehetőség a jelentkezésre és átjelentkezésre a max. 15 fős, 1-8. osztályba.

Jelentkezés és bővebb információ:
info@matrixsuli.hu,  06-70-6379780

Vagy töltse ki jelentkezési űrlapunkat!

Személyesen vessszük fel a jelentkezőkkel, érdeklődőkkel a kapcsolatot.

Első körben Józanné Sipos Etelka igazgatónővel beszélgetnek a szülők. (Vírus helyzettől függően online vagy személyesen.)

Második körben a gyermekek csoportosan (max. 10 fő), havi egy-két alkalommal, előre rögzített időpontban, speciálisan összeállított, rajzos-dalos foglalkozáson vesznek részt a leendő elsős tanító, Dóri néni közreműködésével.

Vírus helyzetre való tekintettel ez jelenleg online, egyesével történik.

Jelentkezéshez a következő e-mail címen vegyék fel velünk a kapcsolatot: info@matrixsuli.hu vagy töltsék ki az űrlapot!

Fizetendő alapítványi hozzájárulás mértéke a 2020/2021-es tanévre:

Havi fizetés esetén (12 hónapon át): 90.000Ft /hó

A hozzájárulás fedezi épületeink fenntartási és fejlesztési költségeit, pedagógusaink és egyéb munkatársaink fizetését, a napi nyelvórákat, egyes szakköröket, tankönyvek árát. A hozzájárulás mérékét a beirtkozástól számított két éven belül nem emeljük.

Nem tartalmazza az étkezések és kirándulások önköltségi árát.

5 + 14 =

Beiratkozás

Információk

Beiratkozás: folyamatos

A felvett tanulóinknak emailben küldjük a kitöltendő űrlapot.