Ahol élmény a tanulás

Jonásch Ágnes

Tanulmányaimat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen folytattam szlavisztika majd pedig anglisztika szakon. Az egyetemi éveim alatt több alkalommal is volt lehetőségem külföldön tanulni ösztöndíjasként, amely segített elmélyíteni a különböző nemzetek és kultúrák iránti nyitottságomat, tiszteletemet és szeretetemet.

Önmagamat egy jólelkű, empatikus, segítőkész és célorientált embernek tartom. Szakmai tekintetben több területen is dolgoztam már, azonban a gyermekek iránti szeretetem és a tanítás iránti vágyam visszahúzott az eredeti képzettségemhez.

Egy ötéves kislány édesanyjaként tudom, hogy mennyire fontos egy gyermek számára az odafigyelés, törődés, biztatás és pozitív megerősítés. Hiszem azt, hogy minden gyermek fogékony a jóra és a tudásra, melyet sok szeretettel, a személyiségének megismerésével és a megfelelő módszerek használatával lehet a legeredményesebben kamatoztatni. Férjemmel mi is nagy hangsúlyt fektetünk a kislányunk kompetenciáinak fejlesztésére, melyet a tanítás során is fontosnak tartok alkalmazni. Mindemellett hiszek még a pozitív légkör, az élményalapú oktatás és a folyamatos konstruktív visszajelzés jelentőségében.