Ahol élmény a tanulás

Kereskedelmi értékesítő

Kereskedelem ágazat
Kód: Budaörs 0002  Kecskemét 0004
Kereskedelmi értékesítő 4 0416 13 02

Kereskedelmi Ertekesito

A kereskedelem az áruk rendszeres adásvétele, egy olyan tevékenység, amelynek eredményeként a termékek az előállítójuktól eljutnak a felhasználóhoz, azaz a fogyasztóhoz. Ez a folyamat igazi hozzáadott értéket képvisel. A terméket be kell mutatni és értékesíteni is szükséges, valamint az árutól függően becsomagolva át kell adni a vásárló részére. Ezt a cselekvéssorozatot nem lehet elhagyni, még az online értékesítés során sem. A szakképzettségre azért van nagy szükség, hogy a szakszerű tájékoztatás, a professzionális kiszolgálás, a vevőelégedettség elnyerése megvalósuljon, ez a szakma fő célkitűzése, ezt el kell sajátítani, és tudni kell alkalmazni, annak érdekében, hogy a kereskedelmi egység nyereségesen működjön. A szakmacsoporton belül kiemelt hangsúlyt kap a gyakorlatorientált képzés.

Fontossága abban rejlik, hogy ez a tanuló első munkahelye, ahol az elméleti ismereteket a gyakorlatba ülteti a tapasztalt szakmai oktatók támogatásával. A gyakorlati képzőhelyen a képzésben résztvevők az elvégzett munkájukon keresztül megismerik a pálya szépségeit, változatosságát, hasznosságát, fejlődésének irányát, a munkaterületen dolgozók tevékenységét és annak távlatait. Megismerkednek új technológiákkal, digitális eszközökkel, amelyek a munkafolyamatokat segítik. Előtérbe kerül a szakmai idegen nyelv elsajátítása. Ismereteket szereznek a kereskedelmi folyamat egészéről, az áruforgalom lebonyolításáról, az online értékesítés területéről, a klasszikus eladói tevékenységről, valamint a termelési és gazdálkodási folyamatokról. A képzés segíti a képzésben résztvevőket leendő szakmai szerepük kiválasztásában, megfogalmazásában, a saját egyéni életpályájuk reális megtervezésében. Kialakul bennük a szakma iránti szeretet, valamint a munkakörhöz szükséges magatartás és felelősségérzet.

A képzés szakképzettség megszerzésével zárul. A kereskedelmi értékesítő a korszerű eladástechnikák alkalmazásával kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat. Értékesítési stratégiája a vevői igényeken alapul, tevékenysége kiterjed továbbá az áru beszerzésére, átvételére, készlet kezelésére, állagmegóvására és a környezetvédelemre.

Kompetenciaelvárás:

Önállóság, felelősségtudat, kommunikációs készség, csapatban való együttműködés, precizitás, problémamegoldó képesség, jó kapcsolatteremtő képesség, empátia, digitális eszközök készségszintű használata.

A szakképzettséggel rendelkező:

  • komplex értékesítői feladatot lát el;
  • felméri a vásárló igényeit, bemutatja az árut és a lehetséges kapcsolódó szolgáltatásokat, szakmai tanácsaival segíti a vásárlót a döntésében;
  • közreműködik az árubeszerzés folyamatában, előkészíti a megrendelést és megrendeli az árut;
  • ellátja az eladásra kerülő áruk átvételével, raktározásával, készletezésével és állagmegóvásával kapcsolatos feladatokat;
  • kialakítja és fenntartja az üzlet polcképét;
  • kezeli a kereskedelmi egységekben használatos szoftvereket és mobil alkalmazásokat;
  • elvégzi az online értékesítéshez kapcsolódó szolgáltatásokat;
  • kezeli a termékekkel kapcsolatos minőségi kifogásokat, vevői panaszokat;
  • kezeli a szakterületének megfelelő gépeket, berendezéseket, eszközöket.

Ajánlott mindenki számára, aki szeret emberekkel foglalkozni, szereti a változatos kihívásokat, ösztönzi a kereskedelem dinamizmusa, fontos számára a hosszú távú karrierlehetőség.

Jelentkezés

A Mátrix Szakképző Iskola szeptembertől elindítja nappali tagozatos képzését Budaörsön és Kecskeméten.

Felvételi eljárásunkra folyamatosan lehet jelentkezni, a feltétel egy személyes elbeszélgetés.

Jelentkezéshez, érdeklődéshez kérjük, töltsd ki az itt található űrlapot. Az űrlap kitöltése kapcsolatfelvételre szolgál, nem jár kötelezettséggel, a felvételi eljárásunk díjtalan.

Ezt követően iskolatitkárunk felveszi Veled a kapcsolatot.